Glutén mentes

100% növényi alapú

adalékanyag mentes

Tejtermék mentes

Szója mentes

Hozzáadott cukor nélkül

Miért a CHILD?

A modern orvostudomány hangsúlyozza az értékes vitaminok, ásványi anyagok és más szükséges tápanyagok bevitelét. A zöldségek és gyümölcsök kiváló forrásai lehetnek az említett tápanyagoknak.

Az InnoFit Child egy sokoldalú termék, mellyel a zöldségek és gyümölcsök értékes tápanyagait juttathatod gyermeked szervezetébe koncentrált formában.

Előző
Következő

Mit tartalmaz az INNOFIT CHILD?

Összetevők:
Lékoncentrátum: cékla, alma, fekete ribizli, fekete áfonya, meggy, tőzegáfonya, vörös szőlő, bodzabogyó, fekete szeder, fekete berkenye; homoktövis (bogyólé,  gyümölcshúsolaj), hibiscus.

Fogyasztás:
A dobozban található adagolókanállal (kb. 3 ml) fogyasztva a termék kb. 1,5 hónapra elegendő!

A termék fogyasztása nem helyettesíti a vegyes és kiegyensúlyozott étrendet, valamint az egészséges táplálkozást!

Noha a reklámok nap mint nap sulykolják belénk, hogy fogyasszunk vitaminkészítményeket, és konkrétan megnevezik, hogy miből mennyit kellene fogyasztanunk, de fontos tudnunk, hogy ahány ember, annyiféle anyagcsere, étkezési szokás, annyiféle élethelyzet és intenzitás jellemez bennünket. Tehát a dolog nagyon primitív leegyszerűsítése, ha azt kijelentjük, hogy mindenkinek ugyanannyit kell fogyasztania 1-1 vitaminból, vagy táplálékkiegészítőből. Persze marketing szempontjól nagyon egyszerűen kommunikálható ez, hogy kapj be belőle napi 1 szemet. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, mivel a testünk egy nagyon összetett rendszer, és minden ember egy kicsit más. Balgaság lenne úgy gondolni, hogy minden ember életkora, testsúlya, egészségi állapota, táplálkozási, életviteli szempontjainak a figyelembevételének vizsgálata nélkül egyforma igénnyel rendelkezik vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket illetően. Önmagában 1-1 személy esetén is ez napi szinten változhat, hiszen ha stresszes a napja, vagy erős fizikai aktivitást végez, máris megváltozik a szükséglete.

Mégis mennyit fogyassz naponta a Topformból?

Ha Te egy átlagos, egészségesnek mondható ember vagy, átlagos testsúllyal, egy átlagos igénybevétel mellett, a tapasztalat szerint napi 1 adagolókanállal elég neked ha fogyasztasz reggel a Topformból. Így 2 hónapig elég neked 1 dobozzal. 


Amikor úgy érzed, hogy nagyobb megterhelés ér akár lelkileg, akár fizikailag, vagy úgy érzed, hogy “bujkál benne egy betegség (pl. megfázás, fertőzés), éjszakáznod kellett, vagy nő vagy és menszeszed van, esetleg buliztál, akkor érdemes a termék fogyasztásának a gyakoriságát emelni, vagyis nem 1x, hanem a nap folyamán akár 2x, vagy 3x is fogyasztani belőle. 

(Aki kemoterápia kezelés alatt áll, ott a tapasztalat szerint a kemo előtt 2 nappal érdemes már a dózist megemelni, a kemo napján, majd utána 2 napig megemelt adagot fogyasztani.) Fontos felhívnom a figyelmedet arra is, mivel ginzenget is tartalmaz a Topform, – ami remek immunstimuláló, vitalizáló, – hogy lehetőség szerint délután 5 óra után már ne fogyassz belőle, hiszen lehet hogy az élénkítő hatása révén nem leszel este álmos. Ezt érdemes személyesen kitapasztalnod, hogy rád hogyan hat a termék.

Child (1)

Megbízható forrása sok növényi anyagnak, ezek közül különösen a növényi színanyagoknak (polifenolok, antociánok, proantocianidinek, karotinoidok) és más biológiailag fontos anyagoknak.

Terméktapasztalatok

További terméktapasztalatokért kattints a gombra:

További kérdésed van?

Írj nekünk üzenetet, vagy keress minket a Facebookon!

Gyakori kérdések

A különleges gyártástechnológiának köszönhetően a termékeink nedvességtartalma nagyon alacsony (Orifit és Purfit esetében max. 3-5%, a Topform és Child esetében max. 20%), miközben magas koncentrációban vannak jelen benne a természetes antioxidánsok (flavonoidok, A-, C- vitamin). Az alacsony víztartalom, a növények PH értéke és a magas antioxidáns koncentráció következtében a termékek mikrobiológiailag nagyon stabilak, azaz nem romlanak meg. Megfelelő tárolás mellett akár két évig is megőrzik eredeti minőségüket.

Az InnoFit termékekben lévő vitamin tartalom nem összehasonlítható a hagyományos vitaminkészítmények vitamintartalmával, hiszen ott vagy teljesen szintetikus vitaminokból állítják össze a készítményeket, vagy minimális természetes növényi hatóanyagokat (max. pár száz milligramm mennyiségben) egészítenek ki szintetikus vitaminokkal. Az így előállított készítményekkel nem célunk versenyezni vitamintartalomban, és megtévesztenénk a fogyasztókat is ezekkel az adatokkal.

Több cég forgalmaz különböző receptúrájú flavonoid készítményeket, és felmerülhet az a kérdés benned, hogy milyen szempont szerint válasszak közülük? Miben lehetnek különbségek az egyes termékek között?

Gyakran olvasható a cégek termékismertetőiben a “kíméletes eljárással készült” megfogalmazás. Milyen technológiára utalhatnak ezzel az elnevezéssel? Fontos erre odafigyelni, mert a gyümölcsök feldolgozásának a módja jelentősen befolyásolja a termék beltartalmát.
Csokorba szedtük a szempontokat, amelyek komoly különbségeket jelentenek termék/termék között, és ezt azzal a céllal tettük, hogy segítségedre legyünk az eligazodásban, illetve a termékválasztásban.

  1. Gyártástechnológia. Ha a termék üvegben van, akkor ez már egy gyanús jel. Ha a kupak lecsavarásakor egy “kattanó” hangot ad, akkor ott kíméletes hőkezelés alatt kb. 80°C – 90°C-on történő hőkezelést (pasztörizálást) értenek. Ennek célja a mikroorganizmusok elpusztítása és a növényben lévő enzimek deaktiválása (enzimként való aktivitásának a felfüggesztése – ezzel tulajdonképpen az elpusztítása), ami a termék eltarthatóságát fogja biztosítani. Ezek a termékek a legtöbb esetben utóvitaminozottak, hiszen a hőkezelés során a hőre érzékeny bioaktív anyagok, vitaminok pl. C-vitamin is tönkre mennek, vagyis a pozitív élettani hatásukat nem tudják már az elfogyasztásuk után kifejteni. Ezt ellensúlyozandó tesznek bele más cégek szintetikus vitaminokat, ásványi anyagokat, hogy ezzel emeljék a termék beltartalmi értékét.

    Az InnoFit termékek vákuum technológiával készülnek, és a kíméletes eljárás alatt valóban alacsony hőmérsékleten történő sűrítést értünk (A Topform, Child esetén ez +6 Celsius-fok). E feldolgozásnak a lényege, hogy közel 100%-ban a gyümölcsökben és a zöldségekben található a hatóanyagok nem károsodnak a feldolgozás során. Ezért nem tartalmaznak hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket.

  2. Miből készülnek a termékek: gyümölcs koncentrátumból, vagy gyümölcsvelőből. A gyümölcsvelőből készült termék esetén gyakran a gyümölcs víztartalma nem kerül, vagy csak részlegesen kerül kivonásra. Ebben az esetben, hogy megkössék a vizet sűrítő-, zselésítőanyagokat, stabilizátorokat és emulgeálószereket adnak hozzá. (Pl. almapektin, karragén, guargumi, gumiarábikum, xantángumi, alginsav). Ha a termék összetevőit elolvasod, akkor egyértelműen erről meg tudsz győződni. Mivel így nem lesz magas a természetes hatóanyag tartalma a terméknek, ezt ellensúlyozandó tesznek bele szintetikus vitaminokat, ásványi anyagokat, hogy ezzel is emeljék a termék beltartalmi értékét.

    Az InnoFit termékek gyártása során nem használunk sűrítő-, zselésítőanyagokat, stabilizátorokat és emulgeálószereket, vagyis ténylegesen a víz kivonásával koncentráljuk be őket, így a létrejött gyümölcs-zöldség koncentrátum beltartalma, akár sokszorosa is lehet más termékekhez képest.

  3. A receptúrában milyen bogyós növények vannak. Óriási különbségek lehetnek egyfelől alapanyagárban a gyümölcsök beszerzésében (Pl. szőlő alapú a termék, ami jelentősen olcsóbb árfekvésű gyümölcs, mint az áfonya, kökény, szeder,…), másfelől fontos szerepet játszik, hogy a receptúra összeállítását megelőzték-e kutatások, ami a növények beltartalmára, élettani hatásaira irányultak, és ha indokolt, akkor nagyon drága alapanyag is megtalálható a termékben.

    Az Innofit termékek mögött sokéves komoly növényi kutatások állnak. A Topform és a Child receptúrájának a megalkotását megelőzte egy antioxidáns kutatásra épülő szabadalom, amely biztosítja a receptúra különlegességét, és a szervezet számára gyakorolt komplex hatásmechanizmusok szinergikus beindítását. A Topform termékben 6 nagy antioxidáns hatóanyagcsoport van jelen egyszerre. A hasonló termékek 1-2 antioxidáns csoportot tartalmaznak csupán.

A cukorbetegeknek komoly szövődményt jelent az erek állapotának a romlása. A bogyós növényekről számos kutatás bizonyítja az erekre gyakorolt pozitív hatást (érvédelem, az érszűkület kialakulásának a lassítása), így fogyasztásuk ajánlott. Mivel a termékekben található gyümölcsök természetes gyümölcscukrot tartalmaznak, étkezés közbeni bevétel esetén csak súlyos esetekben szükséges a napi szénhidrát mennyiségbe beszámolni. A beszámításnál Topform, Child esetén 3g/adagoló kanál, Orifit, Purfit esetén 5g/tasak szénhidráttal lehet számolni. (A tényleges szénhidrát tartalom ennél kevesebb.)

A termékek glutént (gabonafehérjét) nem tartalmaznak. A gyártónál glutén tartalmú készítmény nem készül, így nyomokban sem tartalmazhatnak glutént.

Mielőtt konkrétan válaszolnék a kérdésre, fontosnak tartom a következő dolog végiggondolását. 

Ahány ember (gyerek), annyiféle anyagcsere, étkezési szokás, annyiféle élethelyzet és intenzitás jellemez bennünket. Tehát a dolog nagyon primitív leegyszerűsítése, ha azt kijelentjük, hogy mindenkinek ugyanannyit kell fogyasztania 1-1 vitaminból, vagy táplálékkiegészítőből. Persze marketing szempontjól nagyon egyszerűen kommunikálható ez, hogy kapj be belőle napi x szemet. Sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, mivel a testünk egy nagyon összetett rendszer, és minden ember egy kicsit más. Balgaság lenne úgy gondolni, hogy minden ember életkora, testsúlya, egészségi állapota, táplálkozási, életviteli szempontjainak a figyelembevételének vizsgálata nélkül egyforma igénnyel rendelkezik vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket, színanyagokat illetően. Önmagában 1-1 személy esetén is ez napi szinten változhat, hiszen ha stresszes a napja, vagy erős fizikai aktivitást végez, máris megváltozik a szükséglete.

Mint ahogy a termék nevéből utalás van a gyerekekre, így alapvetően ez egy gyermek immunerősítő, ám összetétele révén kiváló lehet allergiásoknak, időseknek és szív-, érrendszeri betegségben lévőknek egyaránt. Vagyis ne tévesszen meg bennünket a neve, tudjunk tőle elvonatkoztatni.

Gyerekek esetén életkorhoz igazítsuk a Child fogyasztását.

 A javaslataink 
egy egészségesnek mondható, átlagos testsúlyú, egy átlagos igénybevételű gyereknek szól. 

1-2 éves korban ⅓  adagolókanállal/nap – 6 hónapig elég

3-5 éveseknek ½ adagolókanállal/nap – 4 hónapig elég 

6-11 éveseknek ¾ adagolókanállal/nap – 2,5 hónapig elég

12 éves kortól 1 adagolókanállal/nap – 2 hónapig kitart

DE!


Amikor úgy érzed szülőként, hogy nagyobb megterhelés éri akár lelkileg, akár fizikailag a gyermekedet (pl. indul a közösségbe járás, intenzíven sportol, dolgozatírás lesz), vagy úgy érzed, hogy “bujkál benne egy betegség” (pl. megfázás, fertőzés), akkor érdemes a termék fogyasztásának a gyakoriságát emelni, vagyis nem 1x, hanem a nap folyamán akár 2x, vagy 3x is adni belőle. Fontos, hogy lehetőség szerint ne az adagot emeld, hanem inkább a termék fogyasztás gyakoriságát. Ezzel sokkal jobban tudod támogatni az immunrendszerét.

Felnőtteknek általános immunerősítőként napi 1 adagolókanállal javasoljuk. Így 2 hónapig elég 1 dobozzal.

Amennyiben allergiás, műtét után van, idős, vagy nagyon legyengült egészségi állapotú  a személy, akkor érdemes a termék fogyasztásának a gyakoriságát emelni, vagyis nem 1x, hanem a nap folyamán akár 2x, vagy 3x is fogyasztani belőle. Amikor az állapota javult/stabilizálódott akkor áttérhetünk a napi 1 adagolókanál adagra/vagy a Topform termékre.

Minden dolgot mértéktelen fogyasztással túl lehet adagolni. A  kérdés tehát nem az, hogy túladagolható-e, vagy sem, hanem hogyha sokat eszünk belőle, akkor mi fog történni velünk. A tapasztalatunk szerint nagy valószínűséggel semmi. A szervezetünk intelligens módon megszabadul a felesleges mennyiségtől (pl. immunválaszként enyhe hasmenés formájában), illetve mint más élelmiszerekkel kapcsolatban is “nemkívánás” érzet, átmeneti undor alakulhat ki önvédelmi reakcióként. Fontos megértenünk, hogy ezek a hatások nem a betegség jelei, hanem az egészséges szervezet válaszai a mértéktelen fogyasztásra. Ennek elkerülésére ne essünk túlzásokba, hanem a dobozon feltüntetett mennyiséget fogyasszuk.

Ha egészségesen táplálkozol, és kellő mennyiségben, színben, változatosan, frissen szedetten és minőségben tudsz nap mint nap zöldséget és gyümölcsöt enni, akkor lehet, hogy Te azon kevesek közé tartozol, akiknek nincs szüksége a táplálék kiegészítésére semmilyen formában, így az InnoFit termékekre sem. A statisztikák szerint a legtöbb ember vagy változatosságban, vagy minőségben, vagy pedig mennyiségben nem tudja elfogyasztani a szakmailag indokolt napi mennyiséget. Ha stresszes életet élsz, sportolsz, kismama vagy, vagy az idős korosztályhoz tartozol, esetleg dohányzol, emésztési problémáid vannak, akkor nagy valószínűséggel a megnövekedett igény miatt még az egészséges táplálkozás mellett is indokolt lehet az InnoFit termékek fogyasztása. Feltétlenül személyre szabottan mérlegeld a helyzetedet.

Mivel a termékek zöldség és gyümölcs koncentrátumok, és az InnoFit termékekben lévő növények tudomásunkkal nem szerepelnek a tiltólistán, nem tartalmaznak olyan hozzáadott anyagokat, amelyek szerepelnek a tiltólistán, és az üzemben sem történik olyan egyéb termék gyártása sem, ami tartalmaz tiltólistás hatóanyagot, így a sportolók biztonsággal fogyaszthatják a termékeinket.

A kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi, és a csomag érkezéséről e-mailt és SMS-t küld.  Általában a rendeléstől számított 1-2 munkanap alatt megtörténik a kézbesítés – de a rendeléskor beállíthatod azt a dátumot, ami Neked kényelmes.

A kiszállítás díja:

díjmentes szállítás értékhatára Magyarországon belül €115 az aktuális euro – forint árfolyam szerint. Az ennél alacsonyabb kosárértékű megrendelések szállítási díja €6.35 az aktuális euro – forint árfolyam szerint.alapesetben 2249 Ft

A kellemetlenségek elkerülése és a sikeres tranzakció érdekében kártyás fizetés előtt, ellenőrizd:

A kártyád alkalmas-e internetes vásárlásra.
A kártya érvényességét, nincs-e letiltva, nem járt-e le.
A kártyán lévő egyenleget, van-e rajta megfelelő összeg.
A kártya használati limiteket,
Az egy tranzakcióra beállított limit magasabb-e, mint a fizetendő összeg,
A napi tranzakciók számát nem érted-e el,
Az aznapi vásárlások figyelembevételével is maradt-e elegendő keret a napi limitből a fizetés teljesítésére.

Az internet kapcsolatot. Lassú, akadozó internet kapcsolat esetén a tranzakció időtúllépés miatt meghiúsulhat.

A SimplePay fizetési felületén az adatok kitöltése során a kártyaszámot mindaddig hibásnak jelzi, amíg az összes számjegyet be nem írtad, emiatt tehát ne szakítsd félbe az adatok beírását. A beírt adatokat ellenőrizd le! Ne kapkodj! A fizetés gomb egyszeri megnyomása után légy türelemmel mindaddig, amíg visszajelzést nem kapsz. Amennyiben olyan bank bocsátotta ki a kártyádat, ahol a fizetési szándék megerősítésére sms-ben küldött biztonsági kódot kell megadni, legyen készenlétben a telefonod.

Amennyiben „back”, „reload” illetve „refresh” segítségével térsz vissza a fizetőoldalra, a tranzakciót a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja. Ilyenkor újra kell kezdeményezned a vásárlást.

A fizetési adatok megadása ne húzódjon el sokáig, mert kidobhat a rendszer.

Érdemes SimplePay fiókot nyitni (ingyenes regisztráció), mert a későbbiekben nagyban megkönnyíti a kártyás fizetést (és még sok másra is használhatod).

+ TIPP: ha Firefox böngészőt használsz és többszöri nekifutásra sem sikerül a tranzakció (és teljes mértékben biztos vagy, hogy  minden rendben van a kártyáddal, neteddel, stb), érdemes másik böngészőben megnyitni a fizetési oldalt (tapasztalataink szerint a Firefox használata során gyakoribb a sikertelen tranzakció). Ha így sem működik, először a kártyakibocsátó bankoddal vedd fel a kapcsolatot, ők nagy valószínűséggel tudnak neked segíteni.