Mennyit lehet keresni az InnoFit közösségi vállalkozással?

Manapság a cégtulajdonosok keresnek a legjobban, úgyhogy nézzük meg, mivel járunk jobban: Hagyományos cégépítés vagy Közösségi vállalkozás?

Kezdjük azzal a fájdalmas ténnyel, hogy egy hagyományos kis- vagy közepes vállalkozás (KKV) nyereségessége hazánkban eleve elmarad a fejlett, nyugat-európai országok adataitól.

Nálunk, mire a cégvezető zsebre tud tenni egymillió forintot, addig lehet, hogy 10-20-30 milliót kellett a piacon megmozgatnia (ennyi terméket a vevőknek eladnia, ekkora volt a forgalma).

Hidd el, semmi pénzt nem kell sajnálni a vállalkozóktól – rengeteget dolgoznak, óriási tőkéjük áll a cégükben, minden felelősség az övék, a jogi környezet sokszor nem őket támogatja, és lényegében mindenkivel harcolniuk kell, hogy menjen a biznisz.

És ha mindent jól csináltak, akkor az év végén marad 5-10% (adózás előtti) nyereség a cég bankszámláján. Sőt, a többségnek még ennyi sem – sok KKV éppen csak nullára tudja kihozni az egyenlegét.

A baj ezzel az, hogy 15%-os nyereségesség alatt nem nagyon lehet fejleszteni egy céget – főleg nem egy kis céget. Hiszen, ha felvesznek akár csak egy új alkalmazottat is, az máris elviszi az addig meglévő 5-10%-os nyereséget, ami addig megmaradt a cégnek.

Gyakorlatilag majdnem a 22-es csapdája ez – innen se előre, se hátra.

Természetesen vannak cégek, melyek elérik a 15-20%-ot, akár még magasabb szintet is, de ha megnézed ezeket, azt fogod látni, hogy sokszor 5-10 éve működnek (vagy akár évtizedek óta), azaz ennyi idő kellett hozzá, hogy egy olyan rendszert összerakjon a tulajdonos és csapata, mely utána hozza ezt a szintet.


Nos, ennek fényében lesz az a kérdés, hogy a közösségi vállalkozói modellbe mennyi időt és tőkét kell betenni, valamint milyen nyereség-százalékkal lehet számolni – lássuk:

Egy hagyományos vállalkozást megalapítani, elindítani – nyilván tevékenységtől függően – legalább 3-5, de inkább 10-20 millió forint. És akkor az még mindig csak egy olyan 1-5 fős cég lesz, ahol a tulajdonos is halálra fogja dolgozni magát a saját cége rabszolgájaként.

Ezzel szemben az InnoFit vállalkozást elkezdeni nem milliós, hanem pár százezres, vagy maximum 5-7 százezres tétel.

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy ezt a közösségi vállalkozást elkezdeni még annyiba sem fog kerülni, mintha csinálnál egy hagyományos KKV-t, oda felvennél egy asszisztenst és kifizetnéd az első havi bérét

Megtérülési idő: akár 6-12 hónap alatt.

A hirdetésekbe fektetett összeg akár 6-12 hónap alatt (!) visszajöhet, és mivel a csapatod exponenciálisan tud nőni, így egy vállalkozói jövedelem megtermeléséhez elég lehet akár 12-18 hónap is!

Mindezt úgy, hogy

 • nem kell milliókat beinvesztálnod,
 • nem kell alkalmazottakat felvenned (ha nem csináltál még ilyet, el sem tudod képzelni, ez mekkora kihívás),
 • nincs felelősséged, nem Te tartasz el embereket, nem áll a milliós raktárkészlet a cégben,
 • egy idő után már passzív jövedelmed van belőle, azaz több időd marad a szeretteidre, hobbijaidra,
 • és nem Neked kell mindent előteremteni, ami kell egy céghez (mi adjuk a marketing-rendszereket, intézzük a gyártást, logisztikát, adminisztrációt, stb.). *

* Ha egy hagyományos KKV-t építesz, ott mindenről Neked kell gondoskodnod, elintézned, megszervezned vagy saját magad elkészítened. (Legtöbbször ez okozza a kis cégek megrekedését, mert vagy nincs idő és szaktudás valamit házon belül kivitelezni, és/vagy nincs pénz kiszervezni, hogy valaki megcsinálja a cég számára – például egy honlapot, stb.)

És a dolog igazi szépsége a nyereségességben van

Az ún. Gold Manageri szinten (ami egy kb. 80-100 fős csoportot jelent), a Te InnoFit-vállalkozásod nyereségessége egyből 10-15%-os szinten lesz. Azon a szinten, amit egy hagyományos KKV vagy soha nem ér el, vagy csak 5-10 év kemény munkájával.

Azaz, az eladások összértékének, a piacon megmozgatott pénz összegének 10-15%-át Te profitként egyből zsebre is teheted.

Nem kell belőle iroda vagy üzlethelyiség bérleti díjat, alkalmazottakat, beszállítókat, gázszámlát kifizetned… A fedezeti pontod havi pár tízezer forint lesz! (Tudnod kell, hogy egy hagyományos KKV, még ha mikrovállalkozás is, általában legalább havi fél-egymillióba kerül. Mármint csak a fenntartása.)


Mit szólnál hozzá, ha mutatnék egy tervet, hogyan lehetsz Gold Manager, és kereshetsz legalább havi félmilliót?

Ez az a szint, ahol annyit fogsz keresni, mint egy jólmenő vállalkozó – tized annyi stresszel és felelősséggel, valamint sokkal-sokkal rövidebb idő alatt, mintha ma belevágnál egy saját cég felépítésébe…

Nézzük a lépéseket a nulláról a Gold Managerig:

1. lépés – Regisztráció és eindulás

Ha szeretnél egy ilyen közösségi vállalkozást, akkor az indulás az alábbi lépésekből áll:

 • Válaszd a Leader induló csomagot (ez 599 Euró, kb. 200.000 Ft), ezzel tudsz affiliate partnerként regisztrálni.
 • Utána az üzleti mentorod elbírálja a jelentkezési kérelmed, csinál Veled egy felvételi interjút – és ha mindketten igent tudtok mondani erre a projektre, akkor kell kifizetned bankkártyával az induló csomagod díját és megkapod a hozzáféréseket.
 • Egyrészt hozzáférést kapsz a saját webirodádhoz (itt elérsz temérdek információt, képzési anyagokat, láthatod a csoportodat, forgalmadat, jutalékodat – valós időben),
 • Másrészt elindul számodra is a Mentorprogram, ahol egy 2-3 fős, üzleti mentor csapat kezd el Veled együtt dolgozni, a Te vállalkozásod sikerén (hiszen közösségi vállalkozásról beszélünk)
 • Ennek első lépéseként beszélsz a közvetlen üzleti mentoroddal, megtervezitek a Te vállalkozásodat, és ő bemutatja Neked a teljes rendszert (honlapokat, automata marketing rendszereket, a webirodádat, stb.)
 • És egy pár nap múlva, futárszolgálattal megérkeznek a varázslatos termékek is 🙂

2. lépés – Mentorprogram: A Team Leader “sejt” kiépítése

Az első hónap párhuzamosan fog szólni tanulásról és a munka elkezdéséről.

A mentorod majd mindenben segít – a webirodádban ott lesz az összes szükséges információ, képzési anyag, melyekből mindent meg tudsz tanulni a termékekről, és a közösségi vállalkozásról is.

A cél, hogy felépítsd azt az első kis sejtet, amilyenből a legnagyobb csapatok is állnak: ez a Team Leader szint, amihez mindössze 5-8 fős csapatra lesz szükséged.

És a dolog szépsége, hogy ráadásul nem is kell mind az 5-8 főt Neked személyesen megtalálnod, hiszen, ha egy hozzád kapcsolódó affiliate partner csatlakoztat egy újabb partnert, az is a Te csapatodba fog tartozni.

És mindez javarészt online zajlik, akár kéz érintése nélkül!

Lényegében csakis marketing-büdzsé kérdése, hogy milyen gyorsan, milyen dinamikusan tudod ezt a kis csapatot felépíteni.

Ráadásul a költségek nem is jelentkeznek egyből az induláskor, hanem te döntöd el, hogy mikor-mennyit fektetsz be a hirdetésekbe.

Nos, amikor elérted a Team Leader szintet (ez a kb. 5-8 fős csapat), akkor egy időre le is állhatsz az újabb jelöltek keresésével, a hirdetésekkel, mert sokkal fontosabb lesz, hogy a meglévő 5-8 emberedet támogasd.

Innentől ugyanis Te leszel az ő üzleti mentoruk: a közösségi vállalkozási modellben annak mértékben fogsz előre haladni (és egyre több pénzt keresni), minél több affiliate partnerednek segítesz ezt a kis sejtet felépíteni.


3. lépés – A technológia továbbadása, Bronze Manager szinten

Team Leader szint fölött felejtsd el a saját céljaid és dolgozz az üzlettársaid céljain: ha legalább 3-nak tudsz segíteni Team Leader-ré válni, akkor ezzel Te elérted a Bronze Manager szintet.

Ez egy nagyjából 20-25 fős kis csapat, és Te máris nagyjából annyit fogsz keresni, mint valaki, aki a 8 óráját egy irodában vagy gyárban végig robotolja.

Ugyan ez a kb. 100-150-200.000 Ft nem nagy pénz, de a vállalkozásod máris átfordult “termőbe”, azaz nem Neked kell kívülről pénzt pumpálnod a vállalkozásodba.

A Team Leader szint után tehát a cél, hogy add át a megtanult technológiát az új indulóidnak, és mutasd meg, Te hogyan lettél Team Leader. Ezen a ponton el kell indulnia a technológia másolódásának, hasonlóan egy franchise vállalkozáshoz – ahol mondjuk a McDonald’s központja által adott pontos leírást követve nyit valaki egy új éttermet.

Itt mi adjuk központilag a technológiát és a rendszereket, és a Te dolgod az lesz, hogy az újaknak segíts átlátni, megtanulni és használni ezeket az eszközöket – ahogy ezt a segítséget az első hónapban Te is megkaptad a Te üzleti mentorodtól!


4. lépés – Vezetőképzés, Silver- majd Gold Manager szint elérése

Így szól a mondás: Az igazi Mester nem tanítványokat nevel, hanem Mestereket!

Úgyhogy Bronze Manager szinten, mikor már Te vagy mások üzleti mentora, nem az a cél, hogy jó követőket nevelj, hanem az, hogy a mentori tudásod is átadd nekik, és ők is hadd váljanak üzleti mentorrá – ettől lesz ez valódi közösségi vállalkozás!

Természetesen mint eddig is, így ezen a ponton is minden központi segítséget megadunk Neked és a teljes csapatodnak is – sosem leszel egyedül, a Te mentoraid sosem hagynak magadra.

Ezt úgy képzeld el, mintha nyitnál egy bicikliboltot a környékeden és a legközelebb eső 2-3 konkurens (!) biciklibolt tulajdonosa odajönne hozzád, hogy nem csak mindenben segítenek, nem csak elmondják, ők hogyan csinálták, de még a weblapjaikat is átadják Neked…

Ez a hagyományos vállalkozói életben természetesen elképzelhetetlen – a közösségi vállalkozói modellben viszont, a közös érdekeltségi rendszernek köszönhetően a Te mentoraid közvetlenül érdekeltek a Te sikeredben (mint ahogy Te is érdekelt vagy a csapatod sikerében). Így értelemszerű, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél hamarabb fel tudj építeni egy profitos vállalkozást, ahol a nyereségesség 10-15-20% is lehet hónapok alatt!

Nos, ha segítesz 2-3 affiliate partnerednek, hogy ők is elérjék a Bronze Manager szintet, akkor Te Silver Manager szintre minősülsz – ahol a havi jövedelmed már 250-350.000 Ft lesz.

A Gold Manager szinthez pedig csapatszinten, mindösszesen 10 ember kell, aki eléri a Team Leader szintet (ami általában 3-4 Bronze Manager vonalról össze szokott jönni) – és ekkor a Te havi (!) jövedelmed olyan 400-500.000 Ft lesz – vagy akár sokkal több, hiszen nincs megállás, nincs leszabályozva a megkereshető összeg!

És egy vállalkozást nem hónapokra építünk – ha ezt eléred 1-2 év alatt, csak gondold el, mit érhetsz el 5-10 év alatt!

Egyetlen kérdés maradt csak: Mikorra találod meg azt a 10 embert (csapatszinten), akik Team Leaderré tudnak minősülni azáltal, hogy közösen segítünk nekik felépíteni a saját kis 5-8 fős csoportjukat?

Mert amint megtalálod őket, Te Gold Manager vagy, egy igazi vállalkozói jövedelemmel – viszont vállalkozói stressz és munkáltatói felelősség nélkül!

Kezdd az első lépéssel, jelentkezz a csapatunkba, és kezdd meg a Mentorprogramodat minél hamarabb – klikk a gombra: