Mennyit lehet keresni az InnoFit közösségi vállalkozással?

Manapság a cégtulajdonosok keresnek a legjobban, úgyhogy nézzük meg, mivel járunk jobban: Hagyományos cégépítés vagy Közösségi vállalkozás?

Kezdjük azzal a fájdalmas ténnyel, hogy egy hagyományos kis- vagy közepes vállalkozás (KKV) nyereségessége hazánkban eleve elmarad a fejlett, nyugat-európai országok adataitól.

Nálunk, mire a cégvezető zsebre tud tenni egymillió forintot, addig lehet, hogy 10-20-30 milliót kellett a piacon megmozgatnia (ennyi terméket a vevőknek eladnia, ekkora volt a forgalma).

Hidd el, semmi pénzt nem kell sajnálni a vállalkozóktól – rengeteget dolgoznak, óriási tőkéjük áll a cégükben, minden felelősség az övék, a jogi környezet sokszor nem őket támogatja, és lényegében mindenkivel harcolniuk kell, hogy menjen a biznisz.

És ha mindent jól csináltak, akkor az év végén marad 5-10% (adózás előtti) nyereség a cég bankszámláján. Sőt, a többségnek még ennyi sem – sok KKV éppen csak nullára tudja kihozni az egyenlegét.

A baj ezzel az, hogy 15%-os nyereségesség alatt nem nagyon lehet fejleszteni egy céget – főleg nem egy kis céget. Hiszen, ha felvesznek akár csak egy új alkalmazottat is, az máris elviszi az addig meglévő 5-10%-os nyereséget, ami addig megmaradt a cégnek.

Gyakorlatilag majdnem a 22-es csapdája ez – innen se előre, se hátra.

Természetesen vannak cégek, melyek elérik a 15-20%-ot, akár még magasabb szintet is, de ha megnézed ezeket, azt fogod látni, hogy sokszor 5-10 éve működnek (vagy akár évtizedek óta), azaz ennyi idő kellett hozzá, hogy egy olyan rendszert összerakjon a tulajdonos és csapata, mely utána hozza ezt a szintet.

Nos, ennek fényében lesz az a kérdés, hogy a közösségi vállalkozói modellbe mennyi időt és tőkét kell betenni, valamint milyen nyereség-százalékkal lehet számolni – lássuk:

Egy hagyományos vállalkozást megalapítani, elindítani – nyilván tevékenységtől függően – legalább 3-5, de inkább 10-20 millió forint. És akkor az még mindig csak egy olyan 1-5 fős cég lesz, ahol a tulajdonos is halálra fogja dolgozni magát a saját cége rabszolgájaként.

Ezzel szemben az InnoFit vállalkozást elkezdeni nem milliós, hanem pár tízezres, vagy maximum pár százezres tétel.

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy ezt a közösségi vállalkozást elkezdeni még annyiba sem fog kerülni, mintha csinálnál egy hagyományos KKV-t, oda felvennél egy asszisztenst és kifizetnéd az első havi bérét

Megtérülési idő: évek helyett hónapok, vagy akár hetek!

Mivel egy hagyományos cégbe be kell tenned először pár milliót, így csak mire az visszajön, mire a havi cashflow legalább null-szinten van (fedezeti pont), addig legalább fél év, de lehet, hogy 1-2 év is el fog telni.

És akkor még nem kerestél semmit, épp csak a pénzednél vagy, és van egy céged, ami egy normál fizetést termel Neked és (jó esetben gond nélkül) eltartja saját magát. Ez ezen a ponton a helyzet még nem sokkal jobb, mintha elmennél valahová alkalmazottnak… Bár legalább a saját álmodon dolgozol!

Az InnoFIt-nél, mivel az elszámolási rendszerben van egy többszintes, hatástöbbszöröző faktor, és mivel a költségek minimálisak, így már akár az első hónap végén profitot termelhet ez a vállalkozásod.

A teljes befektetett összeg pedig akár 2-3 hónap alatt (!) visszajöhet, és mivel a csapatod akár exponenciálisan tud nőni, így egy vállalkozói jövedelem megtermeléséhez is elég lehet akár 3-6 hónap!

Mindezt úgy, hogy

 • nem kellett milliókat beinvesztálnod,
 • nem kell alkalmazottakat felvenned (ha nem csináltál még ilyet, el sem tudod képzelni, ez mekkora kihívás),
 • nincs felelősséged, nem Te tartasz el embereket, nem áll a milliós raktárkészlet a cégben,
 • és nem Neked kell mindent előteremteni, ami kell egy céghez (mi adjuk a marketing-rendszereket, kezeljük a hirdetéseket, intézzük a gyártást, logisztikát, adminisztrációt, stb.). *

* Ha egy hagyományos KKV-t építesz, ott mindenről Neked kell gondoskodnod, elintézned, megszervezned vagy saját magad elkészítened. (Legtöbbször ez okozza a kis cégek megrekedését, mert vagy nincs idő és szaktudás valamit házon belül kivitelezni, és/vagy nincs pénz kiszervezni, hogy valaki megcsinálja a cég számára – például egy honlapot, stb.)

És a dolog igazi szépsége a nyereségességben van

Az ún. Gold Manageri szinten (ami egy kb. 50-80 fős csoportot jelent), a Te InnoFit-vállalkozásod nyereségessége egyből 10-15%-os szinten lesz. Azon a szinten, amit egy hagyományos KKV vagy soha nem ér el, vagy csak 5-10 év kemény munkájával.

Azaz, az eladások összértékének, a piacon megmozgatott pénz összegének 10-15%-át Te profitként egyből zsebre is teheted.

Nem kell belőle iroda vagy üzlethelyiség bérleti díjat, alkalmazottakat, beszállítókat, gázszámlát kifizetned… A fedezeti pontod havi pár tízezer forint lesz! (Tudnod kell, hogy egy hagyományos KKV, még ha mikrovállalkozás is, általában legalább havi fél-egymillióba kerül. Mármint csak a fenntartása.)

Mit szólnál hozzá, ha mutatnék egy tervet, hogyan lehetsz Gold Manager, és kereshetsz legalább havi félmilliót?

Ez az a szint, ahol annyit fogsz keresni, mint egy jólmenő vállalkozó – tized annyi stresszel és felelősséggel, valamint sokkal-sokkal rövidebb idő alatt, mintha ma belevágnál egy saját cég felépítésébe…

Nézzük a lépéseket a nulláról a Gold Managerig:

1. lépés – Regisztráció és eindulás

Ha szeretnél egy ilyen közösségi vállalkozást, akkor az indulás az alábbi lépésekből áll:

 • Választanod kell egy induló csomagot (ez 38-97.000 Ft közé fog esni), ezzel tudsz affiliate partnerként regisztrálni.
 • Utána az üzleti mentorod elbírálja a jelentkezési kérelmed, csinál Veled egy felvételi interjút – és ha mindketten igent tudtok mondani erre a projektre, akkor kell rendezned az induló csomagod díját és megkapod a hozzáféréseket.
 • Egyrészt hozáférést kapsz a saját webirodádhoz (itt elérsz temérdek információt, képzési anyagokat, láthatod a csoportodat, forgalmadat, jutalékodat – valós időben),
 • Másrészt elindul számodra is a Mentorprogram, ahol egy 2-3 fős, üzleti mentor csapat kezd el Veled együtt dolgozni, a Te vállalkozásod sikerén (hiszen közösségi vállalkozásról beszélünk)
 • Ennek első lépéseként beszélsz a közvetlen üzleti mentoroddal, megtervezitek a Te vállalkozásodat, és ő bemutatja Neked a teljes rendszert (honlapokat, automata marketing rendszereket, a webirodádat, stb.)
 • És egy pár nap múlva, futárszolgálattal megérkeznek a varázslatos termékek is 🙂

2. lépés – Mentorprogram: A Team Leader “sejt” kiépítése 30 nap alatt

Az első hónap párhuzamosan fog szólni tanulásról és a munka elkezdéséről.

A mentorod majd mindenben segít – a webirodádban ott lesz az összes szükséges információ, képzési anyag, melyekből mindent meg tudsz tanulni a termékekről, és a közösségi vállalkozásról is.

A cél, hogy felépítsd azt az első kis sejtet, amilyenből a legnagyobb csapatok is állnak: ez a Team Leader szint, amihez mindössze 5-8 fős csapatra lesz szükséged.

És a dolog szépsége, hogy ráadásul nem is kell mind az 5-8 főt Neked személyesen megtalálnod, hiszen, ha egy hozzád kapcsolódó affiliate partner csatlakoztat egy újabb partnert, az is a Te csapatodba fog tartozni.

És mindez javarészt online zajlik, akár kéz érintése nélkül!

Lényegében csakis marketing-büdzsé kérdése, hogy milyen gyorsan, milyen dinamikusan tudod ezt a kis csapatot felépíteni.

Ráadásul a költségek nem is jelentkeznek egyből az induláskor, hanem kétheti periódusban lehet megbízni a központi csapatunkat azzal, hogy kezeljék a Te hirdetéseidet.

Nos, amikor elérted a Team Leader szintet (ez a kb. 5-8 fős csapat), akkor egy időre le is állhatsz az újabb jelöltek keresésével, a hirdetésekkel, mert sokkal fontosabb lesz, hogy a meglévő 5-8 emberedet támogasd.

Innentől ugyanis Te leszel az ő üzleti mentoruk: a közösségi vállalkozási modellben annak mértékben fogsz előre haladni (és egyre több pénzt keresni), minél több affiliate partnerednek segítesz ezt a kis sejtet felépíteni.

3. lépés – A technológia továbbadása, Bronze Manager szint 60 nap alatt

Team Leader szint fölött felejtsd el a saját céljaid és dolgozz az üzlettársaid céljain: ha legalább 3-nak tudsz segíteni Team Leader-ré válni, akkor ezzel Te elérted a Bronze Manager szintet.

Ez egy nagyjából 15-25 fős kis csapat, és Te máris nagyjából annyit fogsz keresni, mint valaki, aki a 8 óráját egy irodában vagy gyárban végig robotolja.

Ugyan ez a kb. 100-150-200.000 Ft nem nagy pénz, de a vállalkozásod máris átfordult “termőbe”, azaz nem Neked kell kívülről pénzt pumpálnod a cégedbe, hanem az eltartja magát – beleértve a reklámköltségeket is.

A Team Leader szint után tehát a cél, hogy add át a megtanult technológiát az új indulóidnak, és mutasd meg, Te hogyan lettél Team Leader. Ezen a ponton el kell indulnia a technológia másolódásának, hasonlóan egy franchise vállalkozáshoz – ahol mondjuk a McDonald’s központja által adott pontos leírást követve nyit valaki egy új éttermet.

Itt mi adjuk központilag a technológiát és a rendszereket, és a Te dolgod az lesz, hogy az újaknak segíts átlátni, megtanulni és használni ezeket az eszközöket – ahogy ezt a segítséget az első hónapban Te is megkaptad a Te üzleti mentorodtól!

4. lépés – Vezetőképzés, Silver- majd Gold Manager szint 90-180 nap alatt

Így szól a mondás: Az igazi Mester nem tanítványokat nevel, hanem Mestereket!

Úgyhogy Bronze Manager szinten, mikor már Te vagy mások üzleti mentora, nem az a cél, hogy jó követőket nevelj, hanem az, hogy a mentori tudásod is átadd neki, és ők is hadd váljanak üzleti mentorrá – ettől lesz ez valódi közösségi vállalkozás!

Természetesen mint eddig is, így ezen a ponton is minden központi segítséget megadunk Neked és a teljes csapatodnak is – sosem leszel egyedül, a Te mentoraid sosem hagynak magadra.

Ezt úgy képzeld el, mintha nyitnál egy bicikliboltot a környékeden és a legközelebb eső 2-3 konkurens (!) biciklibolt tulajdonosa odajönne hozzád, hogy nem csak mindenben segítenek, nem csak elmondják, ők hogyan csinálták, de még a weblapjaikat is átadják Neked, sőt, összehoznak azzal a marketingügynökséggel, akik nekik is kezelik a hirdetéseiket…

Ez a hagyományos vállalkozói életben természetesen elképzelhetetlen – a közösségi vállalkozói modellben viszont, a közös érdekeltségi rendszernek köszönhetően a Te mentoraid közvetlenül érdekeltek a Te sikeredben (mint ahogy Te is érdekelt vagy a csapatod sikerében). Így értelemszerű, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél hamarabb fel tudj építeni egy profitos vállalkozást, ahol a nyereségesség 10-15-20% is lehet hónapok alatt!

Nos, ha segítesz 2-3 affiliate partnerednek, hogy ők is elérjék a Bronze Manager szintet, akkor Te Silver Manager szintre minősülsz – ahol a havi jövedelmed már 250-350.000 Ft lesz.

A Gold Manager szinthez pedig csapatszinten, mindösszesen 10 ember kell, aki eléri a Team Leader szintet (ami általában 3-4 Bronze Manager vonalról össze szokott jönni) – és ekkor a Te havi (!) jövedelmed olyan 400-500.000 Ft lesz – vagy akár sokkal több, hiszen nincs megállás, nincs leszabályozva a megkereshető összeg!

És egy vállalkozást nem hónapokra építünk – ha ezt eléred 3-6 hónap alatt, csak gondold el, mit érhetsz el 1-3 év, vagy épp 5 év alatt!

Egyetlen kérdés maradt csak: Mikorra találod meg azt a 10 embert (csapatszinten), akik Team Leaderré tudnak minősülni azáltal, hogy közösen segítünk nekik felépíteni a saját kis 5-8 fős csoportjukat?

Mert ebben a pillanatban Te Gold Manager vagy, egy igazi vállalkozói jövedelemmel – viszont vállalkozói stressz és munkáltatói felelősség nélkül!

Kezdd az első lépéssel, regisztrálj a csapatunkba, és kezdd meg a Mentorprogramodat minél hamarabb – klikk a gombra:

Ui.: Egy hónap fókuszált munkát kérünk tőled – ez nem a világ. Ez a 30 nap így is – úgy is el fog telni. Ha most elkezded, 30 nap múlva már túl leszel rajta, és Team Leaderként azon fogsz dolgozni, hogy Te mentoráld az új partnereidet. Egy hónap… Kezdjük!

Share on facebook
Megosztom ezt a cikket
Legnépszerűbb bejegyzések

5 videó a Fusion Marketingről

Avagy hogyan építs hálózatot az ismerőseid zaklatása nélkül?

Készen állsz, hogy a segítségünkkel felépíts egy online vállalkozást?

 • Mindenre megtanítunk
 • Nem kell milliókat befektetned
 • Nem kell alkalmazottakat felvenned
 • Üzleti mentor segíti a napi munkád
 • Készen adjuk a rendszereket

Jelentkezz most az InnoFit csapatába, és egy felvételi elbeszélgetést követően az üzleti mentorod, ha jóváhagyja a kérelmed, akkor azonnal átadjuk az üzleti know-how-t, leülünk Veled tervezni, és elkezdjük a vállalkozásod felépítését!

Töltsd ki az előregisztrációs űrlapot:

A kattintás után megnyílik a jelentkezési oldal. Az előregisztráció nem kötelez semmire.