Íme egy magyar közösségi vállalkozás, mely nyereségessége vetekszik a legjobb svájci cégekével!

Egy átlagos magyar kisvállalat ritkán tudja megtartani az éves bevételének 5%-át – míg egy svájci cég simán zsebre rakja akár a 20%-ot is

Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy ha Te ki akarsz venni a cégedből (adózás előtt) mondjuk 1 millió forintot, jó eséllyel legalább 20 millió forintot meg kellett mozgatnod a piacon – és ez a jó eset.

Sok KKV tapasztalja azt, hogy az év végén nem sok marad a kasszában.

Ezért azt érzik a cégvezetők, hogy óriási pénzeket kell beszedniük a piactól, majd kifizetik az árut, a munkabéreket, a közterheket – és a végén ebből a rengeteg pénzből nekik nem marad semmi. Mókuskerékbe kerülnek.

Nem csoda, hogy 5 éven belül csődbe is megy az induló cégek 80%-a. Ma Magyarországon egyszerűen komoly kihívást jelent hagyományos vállalkozással boldogulni.

További problémák még egy hagyományos vállalkozás esetén:

 • Magas tőkeigény (egy hagyományos kivállalkozás beindítása – nyilván tevékenységtől függően – legalább 3-10 millió forint vagy még több)
 • Lassú megtérülés (akár 1-2 év is lehet, mire nullszaldós lesz a cég és a tulajdonos tud belőle osztalékot kivenni)
 • Komoly munkaerő-hiány (ma Magyarországon gyakorlatilag elfogyott a hadra fogható munkaerő – cégek sokmilliós rendelés állományt nem tudnak kiszolgálni emberhiány miatt)
 • Nagy kockázat (ha magas a fedezeti pont, azaz amennyi pénzre a cégnek a nullszaldóhoz szüksége van, onnan nagyot lehet esni. És már egy mikrovállalkozás is legalább havi 1 millió forintba kerül. Ezt ki kell termelni valamiből!)

Megoldás lehet: közösségi vállalkozás

Egyszerűen irreális, hogy pár millió forint nyereséghez százmilliós forgalmat kell csinálnia egy cégnek. Hatalmas kockázat, rengeteg munka és idegeskedés.

Van viszont egy nagyon érdekes kezdeményezés, mely magában ötvöz több, meglévő üzleti modellt is – kihasználva mindegyik előnyét.

A koncepció érdekessége, hogy a nyereségesség könnyen 15-20% is lehet! Ami legalább három-ötszöröse egy hagyományos vállalkozásénak.

Ráadásul a hagyományos cégalapítással szemben:

 • Nem kell nagy tőkét befektetni (sokmilliós összegek helyett  százezer forintos tételről beszélünk)
 • Nem kell éveket várni a megtérülésre (a piacon megmozgatott forgalomnak a 15-20%-át akár az első pár hónapban már nyereségként lehet realizálni)
 • Nincs szükség alkalmazottakra – egyáltalán! (ez nem csak költség-szempontból fontos, hanem egyszerűen idegőrlő helyzet alakult ma ki Magyarországon – sokszor több százmilliós forgalmú cégek tulajdonosainak kell beállni pakolni, takarítani vagy kiszolgálni, mert nincs ember)
 • Minimális a kockázat (nem áll benne az ember pénze, és a havi fedezeti pont is pár tízezer forintban megáll)

Ha vállalkoznál, de szeretnéd kihagyni a hagyományos cégépítéssel járó tortúrát, akkor nézd át alaposabban ezt az új üzleti modellt – jó eséllyel a legreálisabb alternatíva ma a családi büdzsé megerősítésére

A magyar átlagfizetés bőven távol van attól, amiből akár csak egy európai középszintet meg tudnánk teremteni magunknak – ráadásul sok vállalkozó lassan jobban járna, ha bezárná a cégét és elmenne egy középvezetői állásba…

Ha bármelyik helyzet igaz Rád, vagy ha nem minimálbérből akarsz tengődni egész életedben, akkor muszáj valamit vállalkozni – de nem mindegy, mennyi tőkével, milyen hosszú megtérülési idővel és mekkora kockázattal.

Az InnoFit által alkalmazott üzleti modell segít minimalizálni a kockázatot és olyan nyereségességet tesz lehetővé, amit egy hagyományos kisvállalat talán csak 10-15 év építés és fejlesztés után!

 

Mitől közösségi ez a vállalkozás?

Egy hagyományos cégben mindent Neked, a cégtulajdonosnak kell előteremteni (sokszor személyesen megcsinálni).

Az árutól (szolgáltatástól) kezdve az üzlethelyiségen, pénzügyi rendszereken, marketing eszközökön keresztül a logisztikáig, vagy épp az alkalmazottakig a Te felelősséged MINDEN.

Ez óriási feladat – a legtöbb mikrovállalkozás számára lényegében megugorhatatlan. (Cégfejlesztési tanácsadóként ezt pontosan látom.)

Ezért találták ki már régebben a kiszervezést (outsourcing) – amely keretében bizonyos részfeladatokat kiszervez a cég alvállalkozóknak.

 

Mi lényegében a kiszervezést fejlesztettük tökélyre: Képzeld el, hogy kiszervezheted a gyártást, a háttér-rendszerek kiépítését, az alkalmazottak keresését, de még a marketing-eszközök (pl. honlapok) fejlesztését is.
Egy dolgod marad: használni a rendelkezésedre bocsátott kész rendszereket!

A közösségi vállalkozás modellben működő InnoFit nem más, mint egy vállalkozás a dobozban!

Azaz a legkönnyebb és leggyorsabb módja, hogy extraprofitra tegyél szert – ráadásul olyan arányban, amire egy hagyományos vállalkozással csak nagyon hosszú és kemény munka után lenne esélyed.

 

Kérdés: biztos vagy benne, hogy a hagyományos vállalkozási modellre van szükséged, vagy szóba jöhet a közösségi vállalkozási modell is?

Ha eldöntötted, hogy plusz bevételre van szükséged, de nem akarod vállalni a normál cégépítéssel járó ezernyi feladatot és felelősséget, akkor adj egy esélyt a közösségi modellnek.

Az InnoFit-ben minden készen áll arra, hogy azonnal elkezdj profitot realizálni:

 • adott a kipróbált, piacképes termék (13 éve bizonyít a piacon),
 • kész a vevőszerző rendszer (amit persze folyamatosan finomítunk, optimalizálunk),
 • tökéletesen működik a logisztika, gyártás, kiszállítás,
 • és még ezeken túl profi képzési programon is részt fogsz tudni venni,
 • sőt, üzleti mentorok segítenek az indulásban – hiszen a közösségi cég akkor sikeres, ha az együttműködő partnerei sikeresek!

Tudj meg többet erről az üzleti modellről – pár videóval készültünk Neked

A Fusion Marketinget (ezt az üzleti modellt) bemutató, rövid videókat megtalálod a következő oldalon – csak kattints az alábbi gombra: