Tudatosság és megelőzés: életmódtippek cukorbetegség ellen

Vajon genetikailag öröklődik a cukorbetegség, vagy mi magunk „gyártjuk le” magunknak a diabéteszt?

A különféle tényezők szerepe, pontos befolyása vitatott, de egy dolog biztos: érdemes mindent rendelkezésünkre álló erőforrást mozgósítanunk, hogy elkerüljük, mert életmódunkkal sokat tehetünk ellene. (A genetika 8-9%-ban hajlamosít, míg az életvitel 60-70%-ban felelős a betegségek kialakulásáért.)

A téma sürgős figyelmet érdemel, mert a megnövekedett vércukorszint alattomosan kikezdi az ereket is. Ma Magyarországon több embert amputálnak cukorbetegség miatt, mint ahány ember baleset következtében veszíti el a végtagjait. A diabéteszeseknek ezért is fontos érvédő flavonoidokat fogyasztaniuk, különben a cukorbetegség érbetegséget is okozhat.

Milyen életmóddal előzhető meg a cukorbetegség?

Ha a diabétesz elkerülése a cél, ehhez a normális testsúly megőrzésén, a hasnyálmirigyünket kímélő étrenden és a rendszeres testmozgáson keresztül vezet az út.

Mindhárom tényező kapcsán figyelembe kell vennünk, hogy ma már jóval kevesebbet mozgunk, mint a naphosszat kemény fizikai munkát végző őseink – ezzel szemben a táplálkozásunk túlságosan is „kifinomult” lett. Sok benne a feldolgozott étel, a finomított szénhidrát, ami hizlal és betegít.

A pékségek csábító kínálata, ami gyors és olcsó megoldást kínál az éhségre, csak súlyosbítja a problémát. Így nem is csoda, hogy ennyire gyakori ez a kór: a statisztikák szerint minden tizedik magyar ember diagnosztizált cukorbeteg!

A megelőzés érdekében elsősorban ajánlott naponta többször, személyre szabott gyakorisággal zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, hiszen a cukorbetegség jellemzően az antioxidáns vitaminok hiányával jár. Ha viszont a diabéteszben szenvedők sok gyümölcsöt esznek – ami a bio változatban tele lehet értékes vitaminokkal –, akkor azok cukortartalma okozhat gondokat nekik.

Ha az ajánlott, természetes növénymennyiség soknak tűnik, vagy praktikus szempontok (bevásárlás, munkahelyi lótás-futás, esetleg az egészséges ételek elkészítésének időigényessége) gátolnak abban, hogy betartsd a már sokszor megtett fogadalmat, hogy végre megreformálod az étkezésedet, az InnoFit kínálata mindkét szempontból segíteni tud.

Egyszóval: finomított szénhidrátok az étrendből ki, zöldség-gyümölcs egy része táplálkozással, a másik az InnoFit termékek segítségével be! Mihelyt a szervezeted azt érzi, hogy a koncentrált forrásokból megkap minden szükséges tápanyagot, önmagától is csökken az egészségtelen sóvárgás, a cukor- és szénhidrátéhség, anélkül, hogy erre kellene koncentrálnod.

Melyik termékek segítik leginkább a vércukor csökkentését és az erek állapotának a megőrzését?

A Purfit termék a csicsóka inulin tartalma révén kiváló vércukor szint csökkentő, míg az áfonya, feketeribizli és a bodzabogyó tartalmának köszönhetően, segít az erek állapotának megőrzésében.

Ezzel meg is tetted a két legfontosabb lépést, amivel megelőzheted (vagy ha már kialakult: enyhítheted) a diabéteszt. Ha pedig emellett még némi mozgás is belefér, akkor máris minden lehetséges feltételt biztosítottál, hogy még örökletes hajlamosság esetén is elkerüld a cukorbetegség kialakulását.

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással az InnoFit termékek megvásárolhatók.)