Táplálkozással a trombózis ellen

Hatalmas fenyegetés a szervezetben képződő vérrög, szaknyelven: a trombózis, amely akár életveszélyes szövődményeket vonhat maga után. De ez még nem ok a pánikra, se nem teszi feltétlenül szükségessé, hogy agyongyógyszerezzük magunkat.

Mi a trombózis, és hogyan előzhető meg természetesen?

Több tényező – mint például baleset, műtét, mozgásszegény életmód – együttesen vérrög kialakulását okozhatja a szervezet valamelyik vénájában, melynek következményei drámaiak lehetnek. Akár azonnali, közvetlen életveszélyt jelentő tüdőembóliát is okozhatnak.

Mindez köztudott, azt azonban már ritkábban tárgyalják, hogy ezekből a tényleges problémákból kiindulva könnyen áteshetünk a ló másik oldalára. 

Miről van szó? Nos, manapság mindenkit a trombózis rémével riogatnak, és vérhígítót adnak boldog-boldogtalannak, hogy ezzel megelőzzék a trombózis kialakulását.

Ez azonban nem mindig a legjobb megoldás, hiszen táplálkozással is sokat tehetnénk a megelőzésért. Érdemes figyelembe venni ennek kapcsán egy mentős munkatársunk beszámolóját arról, hogy például baleseteknél (az egyszerű elesésektől a komolyabb autóbalesetekig) óriási problémát okozhat, ha nem tudják a vérzést megállítani a vérhígító szedése miatt. Sokan azért halnak meg, mert egyszerűen elvéreznek, noha a sérülés nem olyan súlyos, hogy indokolja a halál bekövetkeztét. 

Mit tehetünk tehát a trombózis megelőzése érdekében – pusztán természetes eszközökkel?

Miután számot vetettünk a nyilvánvaló életviteli kockázati tényezőkkel, fontos a táplálkozásunkat is átállítanunk a szívet és az érrendszert védő hatóanyagok fogyasztására. Ezekben a InnoFit termékei különösen gazdagok.

A vashiány és a trombózis rizikója

Több kutatás összefüggést tárt fel a vér alacsony vasszintje és a vérrögök kialakulásának kockázata között. A vashiányos állapot ezért a veszélyes vérrögök megelőzése érdekében is kerülendő. Ha alacsony a vasad, az egyrészt arra utal, hogy a táplálkozásodból hiányoznak a (vasban gazdag) gyümölcsök, másrészt a trombózis kialakulásában szerepet játszó vashiány mögött állhat emésztési-felszívódási probléma is, vagyis az ételedből nem tud megemésztődni, felszívódni a vas. Ilyenkor tapasztalatom szerint azonban nemcsak a vassal van gond, hanem más anyagok hiányával is, ami vérrögképződéshez vezethet. 

A vas értéke ez esetben inkább egy mutató, és nem feltétlenül a kiváltó ok. Ezért ha a vashiányt tablettával próbálod megoldani, azt hiheted, hogy mindent megtettél a trombózis elkerülése érdekében, pedig nem menekültél meg teljesen a Rád leselkedő veszélytől. A vérhígító hatású flavonoidok legalább annyira hiányoznak a szervezet megfelelő működéséhez, mint a vas. Sürgősen pótold ezeket egyszerűen és természetes módon az InnoFit termékek fogyasztásával!

Komplex védelem a természettől – gyógyszerek helyett

A látszatnyugalmat adó, de sokszor egyenesen kockázatos gyógyszerezéssel szemben az InnoFit termékek nagy előnye az, hogy egy-egy növény eleve számtalan életmentő hatóanyagot tartalmaz. Például a Purfit termék kiváló vérhígító, ami egyfelől a fekete ribizli vastartalmának köszönhetően működik, másfelől pedig azért, mert természetes vérhígító flavonoidokkal van tele. 

Arról már nem is beszélve, hogy az alakos elemek a vérben attól is könnyen összetapadhatnak, és a trombózis kockázatát növelhetik, ha a vér ásványianyag-tartalma nem megfelelő. Az InnoFit termékek nagyszerűsége azonban épp abban nyilvánul meg, hogy komplexen tartalmazzák mindazt, amire szükséged lehet: a vasat, a flavonoidokat és egyéb ásványi anyagokat is.

Válts életmódot – válts szemléletet, és mi segítünk Neked abban, hogy többet tegyél az érrendszeri problémák és a trombózis ellen!

(A zöld színnel jelölt terméklistára kattintva további információt olvashatsz az InnoFit termékekről, illetve további kattintással a termékek megvásárolhatók.)