Miért ne tedd nappallá az éjszakádat?

Nagy a kísértés: még több munkát vagy még több szórakozást belezsúfolni egységnyi időnkbe, és nappallá tenni legalább az éjszakánk egy részét. 

Hatékonyságmániás, élményeket habzsoló korunkban a test számára sokszor akkor sincs megállás, ha folyamatos pörgéstől elgyötörten inkább alvásra vágyna.

Nagy a kísértés, hogy éjszaka is dolgozzunk, hiszen ilyenkor úgy tűnik, jobban tudunk összpontosítani a munkákra, és nem szakítanak meg folyton a külvilágból beáramló ingerek – a folytonos telefoncsörgéstől a szószátyár kollégákig. 

Sokszor annyi a meló, hogy önmagunkra szabjuk ki az éjszakai túlórázás kínjait, és a számítógép sápadt fénye mellett ér az éjfél… Nem is csoda, hogy aztán, ha alkalmunk nyílik egy kis kikapcsolódásra, ismét az éjszakába torkollik a nap, és csendes pihenés helyett szórakozással fárasztjuk magunkat.

Nyugodt éjszakánk, ébrenléti és alvási ciklusunk hatalmas veszélyben van! Mióta mesterséges fényforrásokkal eltöröltük az éjszaka és a nappal közötti természetes különbséget, szervezetünk veleszületett ritmusának megzavarásával kínozzuk és betegítjük meg saját magunkat. 

Hiszen az éjszakázást lehetővé tevő technikai eszközök és a kései fennmaradást megkövetelő, modern életformánk arányaiban alig pár másodpercet tesz ki az egészséges biológiai ritmusok kialakulásának idejéhez képest.

Mi a megoldás? Napnyugtakor talán a tyúkokkal kellene nekünk is aludni menni, hogy egészségesek maradjunk?! Nevetségesnek tűnhet már a gondolat is, pedig ha hosszú életűek szeretnénk lenni, akkor lehet, hogy nem is annyira rossz ötlet. 

Ha néha éjszakázunk, a testünk viszonylag könnyen túlteszi magát a stresszen, amit a kihagyott alvás okoz. Már ha könnyűnek számít az, ha – az alvásszakértők szerint – egy megbolygatott éjszakai pihenés okozta testi-lelki megterhelést egy hét alatt lehet egészen kiheverni.   

De ha rendszeresen két végén égetjük a gyertyát, az olyan, mint ha egy mázsás kalapáccsal támadnánk a biológiai óránkra. Még akkor is, ha az akaraterőnk büszkén megbírja, és csak egy kis nappali ingerlékenység, ásítozás és figyelemzavar a rövid távú ár, testünk hamarosan megsínyli a régebbi korokban tortúraként és büntetésként alkalmazott alvásmegvonást. 

Test és lélek, máj és agy egyaránt éjjel regenerálja, javítja önmagát. Ha erre nem kap esélyt akkor, amikor a természetesen változó fényviszonyok hatására termelődő hormon, a melatonin diktálja, akkor akár a teljes hormontermelés is könnyedén kisikolhat, így például pajzsmirigyprobléma alakulhat ki.

Szülőként, nagyszülőként rendszerint tudjuk is: a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy a gyerek eleget (és a megfelelő időben) aludjon. Ez a szabály azonban ránk, felnőttekre is érvényes! Sőt, az idősebb szervezet sok esetben nehezebben frissül fel, és képezi újra tartalékait. 

Mi a teendőd? Ha a körülmények arra késztettek, hogy éjszakázz, akkor most nem kell szemlesütve hamut szórnod fejedre, mert a hormonális kisiklás az InnoFit TopForm fogyasztásával javítható. 

Ezzel újraállíthatod a szervórádat, hogy kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb ütembe tereld életedben a tevékenykedést és a jól megérdemelt pihenést.

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással a termékek megvásárolhatók.)

Megosztás itt: facebook
Megosztom ezt a cikket
Legnépszerűbb bejegyzések

Ismerd meg a termékeinket!

Tiszta gyümölcs és zöldség.
Sem több, sem kevesebb!

Válságálló Üzleti Modell

Ismerj meg egy teljesen új válallkozási formát!

Készen állsz, hogy a segítségünkkel felépíts egy online vállalkozást?

  • Mindenre megtanítunk
  • Nem kell milliókat befektetned
  • Nem kell alkalmazottakat felvenned
  • Üzleti mentor segíti a napi munkád
  • Készen adjuk a rendszereket

Jelentkezz most az InnoFit csapatába, és egy felvételi elbeszélgetést követően az üzleti mentorod, ha jóváhagyja a kérelmed, akkor azonnal átadjuk az üzleti know-how-t, leülünk Veled tervezni, és elkezdjük a vállalkozásod felépítését!

Jelentkezz az InnoFit csapatába:

A kattintás után megnyílik a bemutató oldal. A jelentkezés nem kötelez semmire.