Mennyi gyümölcs van az InnoFit termékekben?

Ez a kérdés igen kézenfekvő, és egyszerűnek tűnik a válasz is. Hiszen csak meg kell mérnünk az üvegekbe kerülő gyümölcs és zöldség tömegét a szobahőmérsékleten történő vákuumos vízelvonás előtt, és után, és máris tudhatjuk a kérdésre a választ.

De mégsem igazán ez ami foglalkoztatja a legtöbb embert, és bizonyára téged sem,  hanem, hogy megtudd:

Mennyi zöldség és gyümölcs elfogyasztásával érheted el az InnoFit termékek által kiváltott élettani hatást a szervezetedben?

Vizsgáljuk meg azt a 2 szempontot, amit figyelembe kell venned a kiváltó mennyiség megállapításához:

  1. A gyümölcs minősége

Napon érett bio gyümölcsről, vagy vegyszerekkel „kínjukban érlelt” nagyüzemi gyümölcsről beszélünk? Általában utóbbi az, amelyik elérhető az átlag fogyasztó számára. Ebben az esetben beltartalmi értéküket illetően többszörös eltérésekkel kell számolnunk…

Gondoljuk végig…

Míg egy vitamindús, vegyszermentes, tudatosan összeválogatott minőségi gyümölcsből már 30 dekagrammot elfogyasztva hozzájuthatsz a szervezeted számára szükséges anyagok többségéhez, addig lehet, hogy a műtrágyákkal felfújt és vegyszerekkel gyorsérlelt gyümölcsökből akár a 3 – 5-szörös mennyiséget is meg kell enned ugyanannyi vitamin és ásványi anyag beviteléhez. Ráadásul számos nem kívánatos mesterséges vegyülettel együtt.

  1. A termesztési körülmények

Még a vegyszermentesen nevelkedett gyümölcsök, zöldségek sem egyformák. Az ő esetükben egyrészt a talaj minősége és a fajta választása határozza meg a növény beltartalmának értékességét. A másik fontos tényező pedig nem más, mint az időjárás, azaz a napsütés és a csapadék mennyisége. Ugyanaz a tokaji aszú beltartalma, ugyanabból a szőlőből, ugyanazon a talajon sem egyforma két egymást követő évben.

A gyümölcsök és zöldségek esetében tehát mégsem az a legjobb kérdés, hogy mennyi gyümölcs van egy üveg InnoFit termékben, hanem …

Mennyi gyümölcs elfogyasztásával egyenértékű egy adag InnoFit termék?

Ha meg akarjuk saccolni, akkor körülbelül fél kilogramm magyar piacokon kapható, tudatosan összeválogatott, minőségi zöldséggel és gyümölccsel lehet egyenértékűnek tekinteni 1 adag InnoFit terméket az előzőekben bemutatott tények miatt.

Ráadásul ebben nem is az a legjobb számodra, hogy a nagy mennyiségű feldolgozás miatt az egyéni vásárlás árának és idejének töredékéért juthatsz hozzá, hanem az, hogy évszaktól függetlenül az év 365 napján eheted a legfontosabb ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat tartalmazó piros bogyós gyümölcsöket. Ők azon túl, hogy a piacon méregdrágák, csak pár hétig teremnek, viszont ezekre a gyümölcsökre az immunrendszerednek leginkább a téli – kora tavaszi vírusos időszakban van a legnagyobb szüksége, amikor nem is tudnád friss gyümölccsel megoldani a fogyasztásukat. 

S ha még mindig kalkulálni szeretnél, akkor egy példa erejéig, csupán eszmefuttatás jelleggel íme egy gyors fejszámolás:

InnoFit Child 125 ml/180 g

Összetevők: lékoncentrátum: cékla, fekete áfonya, fekete ribizli, meggy, tőzegáfonya, vörös szőlő, bodzabogyó, fekete szeder, fekete berkenye; homoktövis (bogyólé, gyümölcshúsolaj), hibiszkusz.

Child 1 napi általános adagja egy felnőtt számára (vagy 10 éves kor feletti gyerek esetén) 3 gramm. Tehát 60 napra elegendő 1 üveg tartalma.

Ha az összetevőkből kiválasztva az olcsóbb cékla és a méregdrága tőzegáfonya piaci árát átlagoljuk, akkor kilónként nagyjából 1500 Ft-tal számolhatunk. A napi fél kiló gyümölcsünk ára tehát 750 forint. 60 nap alatt mindezt 45 000 Forintért tudnád megvásárolni, ami ráadásul még egyéb plusz költséget is jelentene a számodra, mint az üzemanyag, parkolási díj, és a bevásárlással töltött idő, ami szintén érték, ha más hasznos tevékenységet is végezhettél volna ez idő alatt.

Illetve nagy valószínűséggel a Child összetevői közül még nyáron sem tudnád mindegyiket beszerezni, hiszen az értékes fekete berkenye és homoktövis nem is kapható a piacokon.

Természetesen nem célunk leszoktatni a zöldség és gyümölcs evésről, hiszen nagyon egészséges, de tény, hogy a bogyós gyümölcsök rendszeres fogyasztását sokkal egyszerűbb megoldaniChild-dal. (Webshopunkban az Innofit Child 125 ml ára 58 Euro – cikkünk írásának napi árfolyamán 20 880 Ft).

Ha úgy érzed, hogy a „Mennyi gyümölcs található az InnoFit termékekben?” kérdést csak megbonyolítottam az írásomban, akkor most redukáljuk le a fentieket amennyire csak lehet:

Valójában akkor nem az a kérdés, hogy mennyi gyümölcs található az InnoFit termékben, hanem hogy mennyi gyümölcsöt kellene elfogyasztanod, hogy a sejtjeid megkaphassák ugyanazokat az értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, színanyagokat és egyéb bioaktív anyagokat ebben a mennyiségben. Mivel az InnoFit termékek magas minőségű, ellenőrzött, vegyszermentes, élettanilag sok értékes hatóanyagot tartalmazó, tudatosan összeválogatott, igazi GYÜMÖLCCSÖKET és ZÖLDSÉGEKET tartalmaznak, ráadásul koncentrált formában, mindenféle hordozó anyag és hőkezelés nélkül az év bármely napján, ugyanabban a minőségben, így tedd fel magadnak a kérdést:

Jó döntés InnoFit termékeket fogyasztani?

Mindezek után mi más is lehetne a válaszom, a legjobb. ☺️ A fogyasztók rengeteg pozitív visszajelzésén túl magam is beszámolhatok helyreállító hatásukról a szervezetemben. Sőt, még a lelkiismeretemre is gyógyító hatással bírnak, hiszen az InnoFit termékek fogyasztásával megnyugodhatok, hogy magamnak és családomnak kizárólag az életet és az egészséget támogató táplálékot adom az Innofit termékekben.

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással az InnoFit termékek megvásárolhatók.)