Fontos információk koronavírus ügyben

Sok kérdés érkezett hozzám koronavírus kapcsán, és mivel az általános pánikhangulat azóta sem csillapodott, most Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusától származó pár információt szeretnék megosztani veled.

Fontos információk koronavírus ügyben:

Ránézésre senki nem képes megmondani, hogy a légúti tüneteket az új koronavírus okozta-e, csak laboratóriumi teszt segítségével lehet biztosan megállapítani. Bármilyen gyanú esetén maradj otthon, és telefonon hívj orvost.

A 2019-ncov vírus 50-200 nanométer átmérőjű. Nem a vírus nagysága dönti el, hogy mi szűri ki (pl. szájmaszk), hanem hogy mekkora az a nyálcsepp, amiben megbújik, amikor egy tüsszentéssel elhagyja a szánkat-orrunkat. Fontos tudnod, hogy a maszk nem feltétlenül véd meg a fertőzéstől, nem szabad a szájmaszkra hagyatkozni védekezésképpen. Sokkal fontosabb az általános személyi higiéniai lépések betartása(kézmosás, papír zsebkendőbe tüsszögés-köhögés, csók kerülése, távolságtartás stb.).

A koronavírus cseppfertőzéssel és aeroszollal is terjed. Az aeroszol olyan apró cseppecskék halmaza, amelyek lebegnek a levegőben, és betöltik a teljes légteret, ahová kijutnak. Vagyis nagyobb távolságra is eljuthat, mint gondolnád.

Fogalmunk sincs, hogy meddig maradhat életképes az élettelen felületeken, a levegőben a koronavírus. A rokon SARS koronavírusa akár 9 napig is életképes maradhat gazdaszervezeten kívül.

Vírus elsősorban az alsó légutakat támadja meg, és gyakorlatilag azonnal bejut a tüdőbe. Ismeretlen a lappangási ideje. Az esetek többségében 5-6 nap, de 2-14 napig, vagy egyes esetekben tovább is lappanghat.

Hogy konkrétan mit javasolok? Törekedj a megelőzésre.

  • Legkönnyebben úgy fertőződik meg valaki, hogy nyilvános helyen megfog valami fertőző tárgyat, ezért fontos sűrűn kezet mosni. Tudatosan figyelj, hogy ne dörzsölgesd a szemed, mosatlan kézzel ne nyúlj a szádhoz, orrodhoz.
  • Erősítsd az immunrendszered InnoFit termékekkel, mert a normálisan működő immunrendszer a kulcs a betegségek elkerülésében! Igaz ez a koronavírusra is. Most a vírusos időszakban különösen kiváló megoldás a bogyós gyümölcsök fogyasztása (pl. bodzabogyó, áfonya, kökény, …) a vírusölő flavonoid tartalma jóvoltából. Itt a legjobb célzott megoldás a Purfit.
  • Az Orifit termék magas C-vitamin és karotinoid hatóanyaga révén kiváló választás.
  • Általános immunerősítésre a széles hatóanyagtartalma miatt a Childot, illetve a Topform terméket ajánlom fogyasztásra. (Ha mind a 4 terméket egyszerre rendeled meg, akkor akciós áron be tudod szerezni!)

Végül leírom újra a receptet, ami megóvhatja a saját és családod egészségét:

  • Tegyél meg mindent, hogy a fertőzés kockázatát csökkentsd
  • Fogyassz természetes tápanyagokat tartalmazó Innofit termékeket, hogy toppon tarthasd az immunrendszeredet
  • Ha megfertőződnél, akkor megemelt dózissal tedd gyors lefolyásúvá és szövődménymentessé a gyógyulást

Gondoskodás a személyes higiéniáról (gyakori kézmosás!) + immunerősítés (InnoFit termékek rendszeresen) = EGÉSZSÉG

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással a termékek megvásárolhatók.)