Fel vagy készülve a téli nátha szezon ellen?

Talán van otthon 1-2 vitamin és orrcsepp? Elég lesz?

Azt kell mondjam: Nincsenek csodaszerek a bajokra – viszont természetes táplálkozással a szervezet csodákra képes. Ehhez viszont külső támogatásra van szüksége: be kell vinni a megfelelő tápanyagokat, hogy hatékonyan működhessen.

Ám nem biztos, hogy elég 1-1 vitamint bevennünk télen, hogy egészségesek legyünk.

Ennek oka több dologban is keresendő:

1.  Néhány hatóanyag vagy Komplexitás?

A természetes megoldást számos kutatás bizonyítja, hogy jobb a szervezetnek, mint a mesterséges. Nem csupán 1-2 hatóanyag van 1-1 zöldségben, gyümölcsben, hanem több száz.  Bennük komplexen találhatóak meg azok a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, amik szükségesek a megfelelő felszívódáshoz, hasznosuláshoz, szemben a boltokban kapható táplálék-kiegészítőkhöz képest . A növényekben található értékes hatóanyagok nem magányos harcosok, hanem együttesen, összedolgozva, egymást erősítve fejtik ki jótékony hatásaikat.

Erre remek példa, hogy régen, amikor a kutatók rájöttek, hogy a fokhagymának vérnyomás csökkentő hatása van, azt gondolták, hogy valamelyik eleme van felruházva ezzel a tulajdonsággal. Hogy kiderítsék melyik, sok időt szántak arra, hogy vegyületeire bontsák, és azt figyelték, melyik hatóanyaga a különleges vérnyomáscsökkentő. Mivel sajnos egyikre sem lehetett azt mondani, hogy 100%-ban ez okozza a vérnyomás csökkenését, ezért elkezdték párosítani a vegyületeket, majd csoportosítani azokat, és meglepő módon egyre jobb eredményt kaptak. Ekkor jöttek rá, hogy nem egy-egy elemében, hanem az egészében van az ereje a fokhagymának. Valahogy így képzeljétek el azt is, amikor vasat és folsavat szedünk csodát várva, vagy céklát eszünk, amiben a vas és a folsav mellett még sok értékes hatóanyag megtalálható.

2.  Szintetikus vagy Természetes?

A szervezet intelligens és különös kis szenzoraival mindent többszörösen letapogat és egyből érzékeli, ki a valódi, természet adta, sejtazonos és ki az idegen, a mesterségesen babrált.

Nincs lacafaca, megkülönböztetés megy rendesen. Ez valami olyasmi, mint ha 2 pohár vizet kapnál: az egyik egy természetes forrásvíz, a másik kémiailag összerakott H2O. Minden téren teljesen másképp fogsz viszonyulni a kettőhöz. Hiszen a szervezeted egyből érzi az óriási különbséget, hiába mondjuk mindegyikre: víz.

A sejtek a természetes anyagokat beengedik magukba, míg a mesterséges elemek ellen sokszor felveszik a harcot, hiszen ártalmas, idegennek tűnő a számukra.

Ezen felül hiába próbálja lemodellezni a modern tudomány a természetes hatásokat. Jobban össze van az rakva, mint hogy olyan könnyen mindent megfejthessünk a természet műveiről, nem hogy lemásoljuk őket…

Például a természetes C-vitaminról bátran állíthatjuk, hogy az egyik leghatékonyabb daganatellenes anyag. A benne található hidrogén, oxigén és szénatomok amikor bekerülnek egy sejtbe, akkor ott egy nagyon mérgező anyag, hyperol keletkezik. De az egészséges sejtek ezt a hidrogénperoxidot azonnal vízre és oxigénre bontják, ami kedvező a számukra. Viszont, amikor a C-vitamin egy daganat sejtbe kerül, és ott termeli ezt a nagyon mérgező vegyületet, az nem lesz képes a felbontására. Így pusztítja a rendellenes sejteket a C-vitamin. 

Ám erre a feladatra a szintetikusan előállított párja nem képes, viszont arra igen, hogy lerakódjon az érrendszeren, galibát hagyva maga után. Ez azért is van, hiszen a laboratóriumi körülmények között előállított és ott jó eredményeket mutató hatóanyagok a szervezetben sok esetben jóval komplexebb kölcsönhatások miatt máshogy viselkednek, mint egy kémcsőben. Erre nincsenek „felkészítve”.

Fontos megemlíteni még, hogy a C-vitamin megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is kellenek a barátai, mint például a kalcium, magnézium és a szelén.

3.  Fél fiola, két darab vagy egy kanálnyi?

Soha nem tudhatjuk, csak sejthetjük, hogy éppen kinek milyen és mennyi vitamin, ásványi anyag, nyomelem kellene a szervezete optimális működéséhez. Más szükséglete van egy gyermeknek, más egy sportolónak, egy egészséges nőnek, egy túlhajszolt férfinak, egy idős embernek és még sorolhatnánk.

Ám, ha komplexen, szervesen, természetesen visszük be ezeket a gyümölcsök, zöldségek által, akkor biztos, hogy a szervezet annyit fog belőle hasznosítani, amennyire éppen szüksége van. Ami pedig nem kell, azt elraktározza jobb időkre, vagy vizelettel, széklettel üríti. A természetes táplálkozás már évezredek óta segít az embereken! Fordulj a gyümölcsök, zöldségek felé! Napi fél-egy kilogrammnyi fogyasztásáról már számos kutatás bizonyította, hogy pozitívan befolyásolja egészségi állapotunkat. De, ha nem tudsz ilyen mennyiséget megenni napi szinten, ne keseredj el. Az InnoFit termékek természetazonosan kínálnak számodra egyszerű, finom megoldást.

Töltsd fel a szervezeted a természet erejével, hogy bírja a téli nátha szezon kihívásait!

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással az InnoFit termékek megvásárolhatók.)