Fekete áfonyát, vagy tőzegáfonyát fogyasszunk?

Fekete áfonya és/vagy tőzegáfonya – a természetes vérnyomáscsökkentő?

A magas vérnyomás csökkentésében is szerepet játszó tőzegáfonya “új szupergyümölcsként” lett elkönyvelve. Jó a sajtója! Félreértés ne essék: minden  elismerés meg is illeti ezt a pikáns ízű, keserű-savanykás bogyót – különösen a nők részéről, hiszen vízhajtó hatású, és a húgyúti rendszert is segít karban tartani, melynek kellemetlen fertőzései elsősorban a hölgyeket sújtják. Csakhogy jótékony hatásait a fekete áfonya is egytől egyig biztosítani képes.

Ami a magas vérnyomás  esetében gyakorolt jótékony hatását illeti, ezt a tőzegáfonya egy 2012-es tudományos kutatás folyamán igazolta. A kísérletet az Amerikai Szív Szövetség (American HeartAssociation) konferenciáján mutatták be hivatalosan is a magas vérnyomás kutatásával, megelőzésével foglalkozó szakértőknek.

A vizsgálat során résztvevők egyik részének alacsony kalóriatartalmú tőzegáfonya levet, a másik részének pedig placebót kínáltak.

Placebó: orvosi kísérletekben is használt, olyan “anyag vagy eljárás, ami az érintett tudomása szerint változtatni képes bizonyos tüneteket vagy külső-belső testi észleleteket, ám valójában nem bír az e változásokhoz szükséges farmakológiai vagy specifikus hatással”.

A kísérleti alanyok vérnyomását mind a vizsgálat elején, mind pedig annak közepén és a végén is ellenőrizték, az eredmény pedig 8 hét után az volt, hogy a tőzegáfonyát fogyasztó csoport tagjainak a vérnyomása a placebót kóstolgatókéval szemben jelentősen csökkent.

Erre a tőzegáfonya-termesztők által finanszírozott kísérletre alapozva aztán a bogyónak remek PR-ja lett, amihez hozzájárult, hogy vízhajtóként szuperül teljesít, és segít a húgyúti betegségek elkerülésében is.

Anélkül, hogy mindezt elvitatnánk tőle, jó tudni, hogy nincs olyan jelentős hatóanyag-különbség – és így élettani hatásaikban megnyilvánuló különbség sem – a tőzegáfonya és a fekete áfonya között, mint amilyenről sok helyen tévesen írnak. És fordítva is igaz: sok esetben az egyes (tőzegáfonya-, illetve fekete áfonya-) fajták között is különbség van, illetve a növény talaja szintén nagy mértékben befolyásolja a bogyó beltartalmát az ásványi anyagok és nyomelemek tekintetében.

Miért fontos ez?

Mert az Innofit termékek extra fekete áfonya-tartalommal sietnek a magas vérnyomásban szenvedők segítségére. A kínálatunkban a Purfit termék rekordmagas hatóanyagot tartalmaz a fekete áfonyából. Illetve a Topform termék összetételében is fontos alapanyag a fekete áfonya.

Meggyőztünk? Kedved szottyant kipróbálni a fekete áfonyát? Semmi gond, ha nem, mert a slusszpoén az, hogy a Child termékben pedig a fekete áfonya mellett a tőzegáfonya is meghatározó. Ez is remek választás!

Ami a legfontosabb, az nem más, mint, hogy az áfonyából a legjobb minőségűt vegyük – és ne csupán a fajta szerint tegyünk különbséget közöttük, hanem a hatás érdekében mindig a nagyon magas beltartalmú készítményekre szavazzunk.

Tipp: kiváló gyümölcsjoghurt készíthető egy natúr joghurt + egy stick Purfit-ból.

(A zöld színnel jelölt termék nevére kattintva további információt olvashatsz róla, illetve további kattintással a termékek megvásárolhatók.)

Megosztás itt: facebook
Megosztom ezt a cikket
Legnépszerűbb bejegyzések

Ismerd meg a termékeinket!

Tiszta gyümölcs és zöldség.
Sem több, sem kevesebb!

Válságálló Üzleti Modell

Ismerj meg egy teljesen új válallkozási formát!

Készen állsz, hogy a segítségünkkel felépíts egy online vállalkozást?

  • Mindenre megtanítunk
  • Nem kell milliókat befektetned
  • Nem kell alkalmazottakat felvenned
  • Üzleti mentor segíti a napi munkád
  • Készen adjuk a rendszereket

Jelentkezz most az InnoFit csapatába, és egy felvételi elbeszélgetést követően az üzleti mentorod, ha jóváhagyja a kérelmed, akkor azonnal átadjuk az üzleti know-how-t, leülünk Veled tervezni, és elkezdjük a vállalkozásod felépítését!

Jelentkezz az InnoFit csapatába:

A kattintás után megnyílik a bemutató oldal. A jelentkezés nem kötelez semmire.